Постоянното в живота  Единствената сила, която може да победи злото,

...
Постоянното в живота  Единствената сила, която може да победи злото,
Коментари Харесай

В български език най-силна и съдържателна е думата „благост“ ♥ Петър ДЪНОВ

Постоянното в живота 

Единствената мощ, която може да победи злото, е Божията Любов. Помнете, че Бог е сред вас, живее във вас, в душата на всеки човек. Като знаете това, благодарете на Бога за живота, за мозъка, за сърцето, за духа и за душата, които ви е дал. Ако желаете да бъдете щастливи, слушайте Неговия глас. Слънцето грее, вятърът вее, водите текат, земята дава своите плодове, майките раждат, бащата отглеждат децата си, тъй като Бог повелява това. Каквото Той споделя, това става. Той е наименуван Баща на всички. Всички би трябвало да извършват Неговите закони и да Го обичат. Не споделям, по какъв начин би трябвало да Го обичате. Обичайте Бога, както вие знаете да обичате; вярвайте в Бога, както вие знаете да вярвате, и няма да бъдете надалеч от истината. Ако не обичате татко си, майка си, брат си и сестра си, и в случай че не вярвате в тях, по какъв начин ще обичате другите и ще им вярвате? Ако не обичате околните си, вие не можете да обичате и непознатите. Хранете свещени усеща първо към татко си, майка си, брата си и сестра си, с цел да храните същите усеща и към окръжаващите. По този метод сами ще дойдете до новата просвета, която ще сплоти всички хора.

Задачата на всеки човек е да знае своето име, своето място в цялото, както евреите които бяха 12 племена, знаеха, кой каква част носи от скинията. Когато спираха на отмора, те събираха частите на цялата скиния, съединяваха ги в едно цяло, и там се покланяха и благодариха на Бога. Днес всеки човек споделя: Аз нося Божественото в себе си. Ти носиш част от Божественото. Един ден, когато всички хора се съберат на едно място, и всеки донесе своята част, ще образуват новата скиния, в която всички ще се покланят на Бога в Дух и Истина. Законът на любовта ще бъде закон на съгласие. Този закон би трябвало да се приложи още тази година. Не се ли приложи тази година, ще чакате 1999 година, и ще започнете още веднъж.

Помнете, че бъдещето е за умните, за положителните и за мощните хора. Ако не вярвате в това, което в този момент ви споделям, един ден ще повярвате и ще видите, че това, което ви приказвам, е 100 и едно на 100 правилно. Всички хора, фамилии, общества, нации, които са умни, положителни и мощни, ще имат Божието благословение. Това стартира от тази година. Дали думите ми са правилни, това ще видят тези, които служат на Бога, само че и тези, които не Му служат. В продължение най-вече на 10 години от през днешния ден всички ще ревизират истинността на моите думи. Бог е турил към този момент закона на любовта в деяние, и които не се подчинят на този закон, ще изпитат следствията на своето непокорство. Дойдете ли до този закон, няма два пътя.

Съвременните хора се намират пред едно ярко бъдеще. Всичко неприятно ще изчезне. Земята радикално ще се промени, а дружно с нея и луната. Бог е приготвил нов свят, нови условия за ония, които Го любят. Като следя сегашните хора, виждам, че те едвам изкарват прехраната си. Те вървят от къща на къща да просят. Те са царски синове, само че са не запомнили това. Кой е царски наследник? Царски наследник е оня, който служи на любовта, на мъдростта и на истината. Царски наследник е оня, който служи на живота, на знанието и на светлината. Царският наследник служи и на свободата.

Сега, искам ви да бъдете царски синове, да бъдете братя между тях. Това изисква Бог от всички хора. Брат е оня, който обича живота, знанието, светлината и свободата, както за себе си, по този начин и за другите. В бъдеще ще имате такава музика, от която умрелите ще оживяват. От картините на бъдещите художници мъртвите ще оживяват. Статуите на бъдещите скулптори ще възкресяват хора. За да оздравее болният, задоволително е един от бъдещите лекари да мине край къщата му. Ако красивите моми и момци на бъдещето минат край хора, които се карат, те незабавно ще се примирят. Новите хора–хората на бъдещата просвета, ще носят на всички места обич, наслада и забавление.

Хората на бъдещето ще се отличават с огромна бедност и огромно незнание. Те ще бъдат небогати от пороци, само че богати на добродетели. Те няма да знаят, какво показва лъжата, кражбата, насилието. Земята ще се трансформира на райска градина. Хората ще се срещат приятелски, с обич. Те няма да приказват доста. Кажат ли си една дума, ще се схванат. Коя дума е най-силна? В български език най-силна и съдържателна е думата „ доброта ". В тази дума няма никакво раздвоение. Благостта е Божествено качество.

Бих желал всички да бъдете благи. Бих желал всички българи да бъдат благи. Висока е топлината на думата доброта. Тя има 35 милиона градуса топлота. Дето мине благостта, всички несъгласия се стопяват. Благостта съдържа всичко в себе си. Благостта изключва всички недостатъци. Благият е рационален, добър и мощен. Той по едно и също време е и стопанин, и прислужник. Той е най-хубавият, най-умният и най-силният стопанин и прислужник.

Желая ви да бъдете благи прислужници и благи господари.

6-ти август, 1939 година

* Рилски беседи, 1939 г., от книгата „ Езикът на любовта “
Снимки: petardanov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР